Editorial
Editoriale

Un alt început

Când cheia timpului deschide poarta către un nou an, o avalanșă de promisiuni, speranțe și dorințe se rostogolește în univers. Dar câte dintre ele devin amintire în doar câteva zile, câte dintre ele se pierd în neant atunci când zilele își reiau monotonia? Ce cantitate de optimism se împrăștie și se pierde în primele zile sau în primele luni ale noului an?

Așa că nu cred în rezoluții la început de an dar cred în potențialul fabulos pe care fiecare îl poartă în sine, cred în puterea fiecăruia dintre noi de a ne reinventa ori de câte ori este nevoie, de a înlătura prejudecățile și convingerile limitative care ne țin pe loc și ne împiedică să pășim liniștiți, ușor și cu entuziasm în fiecare aventură pe care viața ne-o oferă.

Cred în toleranță, credință și bunătate, simplitate și iubire, valori care să ne ghideze pașii spre zilele ce vin și care să ne traseze starea de spirit a întregului an, nu doar a câtorva zile.

Cred în optimismul și echilibrul care vin din înțelegerea faptului că toți suntem unici și valoroși, că fiecare este înzestrat cu daruri excepționale care așteaptă nerăbdătoare să fie descoperite și mai ales folosite. Pentru că ziua de mâine stă în mâinile noastre și doar noi trebuie să avem grijă cum desenăm viitorul.

Dacă orice început este prilej de noi planuri, de ce nu am face din fiecare zi un nou început? Fiecare clipă contează, așa că să nu o pierdem, să îi dăruim valoare, să o facem de neuitat!

Să ne reamintim zilnic că viața este început, lumină și uneori întuneric dar să nu uităm că momentele grele sunt urmate întotdeauna de ceva bun. Tot ce a fost rău să rămână în urmă, tot ce a fost bun să păstram în suflet. În loc să privim înapoi la toate lucrurile pe care nu le-am realizat, să ne uităm la toate momentele care ne-au adus bucurie și împlinire și din ele să ne luăm puterea de a visa frumos și hotărârea de a ne transforma visurile în realitate!

Cu ochii senini, cu zâmbetul la purtător, cu încredere infinită, cu sufletul curat să întâmpinăm fiecare răsărit de soare. Avem oricând șansa să facem lucrurile altfel, să ne bucurăm și să trăim viața pe care o visăm și pe care o merităm.

“Să vă fie anul-an, /suplu ca pe râuri unda, /să nu fie bolovan /peste suflete secunda, /nori să fie doar de ploaie /peste câmpuri, jos, la vale, /niciodată să-ntretaie /raza fragedă de soare;” – Nichita Stănescu – Urare

***

Editorial publicat în numărul 1 (ianuarie 2022) al Revistei Happy Business.