seninul din privire
Make-up&Hair

Seninul din privire….

 

Uneori intalnim oameni care ne ajuta sa fim pozitivi, oameni care ne inspira, oameni al caror suflet bun si cald ne umple de energie si de o stare de bine.

Modelul din imagine, o fata absolut superba si delicata, posesoare a unor minunati ochi albastri, m-a inspirat sa creez un machiaj de ocazie in nuante calde care sa ii scoata in evidenta feminitatea, frumusetea si gingasia.

 

Pentru machiajul ochilor am folosit nuante de auriu, maron, maron roscat, portocaliu si tuse fine de rosu si roz menite sa sublinieze si sa evidentieze nuanta irisului.

Pentru pometi si buze am optat pentru nuante fine de piersica.

Rezultatul: un machiaj rafinat, feminin, luminos, diafan dar si misterios deopotriva.

 

Pentru ochii albastri

Un machiaj pentru ochii albastri este reusit atunci cand evidentiaza si sublinieaza nuanta irisului.
Nuantele recomandate pentru machiajul ochilor albastri sunt, in primul rand, cele derivate din culoarea complementara – portocaliu.
Paleta cromatica pentru ochii albastri cuprinde: auriu, orange, piersica, teracota, maron, maron roscat, roz, lila, mov, pruna, argintiu, gri si negru.

 

Despre ochii albastri

-Toate persoanele cu ochi albastri se trag dintr-un stramos comun, care a trait acum aproximativ 8.000-10.000 de ani si care a suferit o mutatie genetica
-Doar 8% din populatia lumii are ochii albastri
-Se spune ca oamenii cu irisul albastru sunt buni la suflet si au o fire grijulie, avand tendinta de a pune binele altora pe primul loc, sunt romantici, visatori, creativi si loiali
-Fiind mai deschisi la culoare, ochii albastri au mai putină melanină si sunt mai sensibili la lumina tocmai de aceea aceasta trasatura este mai raspandita in nord (acolo luminozitatea este mai scazuta)
-Chiar daca se spune ca toti bebelusii se nasc cu ochii albastri, asta nu e in totalitate adevarat. Acestia se pot schimba chiar inainte sa se nasca. Cu cat ochii sunt mai inchisi, cu atat au mai multa melanina. Depinde de momentul in care melanina isi face aparitia.