ciocolata
Make-up&Hair

Privire de ciocolata!

Enigmatici sau plini de candoare, iubitori sau plini de ura, zambitori sau tristi, seducatori sau seriosi, ochii sunt ferestre catre suflet!

Posesoarele de ochi caprui sunt norocoase pentru ca acestia au marele beneficiu de a putea fi machiati cu aproape orice culoare (asta pentru ca maronul este o culoare neutra, fiind rezultatul combinarii tuturor celor trei culori de baza: rosu, galben si albastru, in proportii egale).

 

Nuantele recomandate pentru ochii caprui sunt: vanilie, piersica, auriu, maron, maron roscat, argintiu, gri, roz deschis, mov, pruna, turcoaz, albastru marin, verde menta, verde inchis, kaki.

Blondelor cu ochi caprui li se potrivesc nuantele deschise de bej, maron, auriu, gri (pentru zi) si mov, pruna, indigo, albastru (pentru seara).

Satenele cu ochi caprui pot folosi: bej, maron, bronz, caramiziu (pentru zi) si mov, indigo, violet, pruna, verde inchis si negru. De evitat: verde deschis, lila, bleu.

Brunetele cu ochi caprui sunt avantajate de tonuri neutre de maron (pentru zi), gri, negru, mov, violet, pruna, roz, albastru si verde inchis (pentru seara).

Roscatele cu ochi caprui pot utiliza bej, crem, maron, maron ciocolatiu si aramiu (pentru zi), mov, pruna, violet, verde (pentru seara). De evitat: portocaliu.

Despre ochii caprui:

– Persoanele cu ochi caprui sunt considerate a fi organizate, sincere, generoase, vesele, romantice, amabile, emotive, pasionale, responsabile, incapatanate si orgolioase. Sunt luptatoare, nu fug niciodata de obstacolele ce le ies in cale.
– Un studiu publicat in Journal of Perceptual and Motor Skills sugereaza ca persoanele cu ochii inchisi la culoare sunt mai bune la sporturi decat cele cu ochi albastri sau verzi. Explicatia este ca acestea au o cantitate mai mare de melanina in organism, care reprezinta si un stimulent cognitiv.
– Persoanele cu ochi caprui sau negri sunt mai predispuse la cataracta decat alti oameni. Desi nu exista inca suficiente dovezi care sa sustina aceasta ipoteza, unii oameni de stiinta sunt de parere ca acest lucru este cauzat de faptul ca, asemenea materialelor textile sau suprafetelor inchise la culoare, ochii caprui sau negri absorb mai mult lumina solara ,ca atare, sunt atacati mai agresiv de razele soarelui.

Ochii oglindesc intotdeauna ceea ce sufletul ar vrea sa spuna!