Editorial
Editoriale

Perseverența – calea spre împlinire

Ce magie fac unii oameni de reușesc ca tot ceea ce doresc să se împlinească? Cum se numesc „farmecele” din spatele oricărei izbânzi? Să fie oare vorba de perseverență?

Îmi vine în minte o poveste pe care mi-a istorisit-o mama de nenumărate ori în copilărie, povestea unei bune prietene și colege de liceu. Ea – frumoasă, inteligentă, cu „stare”, înconjurată în permanență de pretendenți bogați. El – un băiat simplu, muncitor, manierat și îndrăgostit nebunește de ea. Patru ani a curtat-o asiduu, cu răbdare și încredere, cu voință neclintită, uneori luat în râs de cei din jur, alteori descurajat dar niciodată înfrânt. „Roadele” stăruinței lui, le-au cules împreună în cei peste patruzeci și cinci de ani de căsnicie frumoasă și împlinită, trecând amândoi peste toate furtunile și hopurile vieții.

S-au bucurat, au plâns, s-au emoționat, au suferit, mereu mână în mână, cu dragoste, îngăduință și respect.

Este genul de iubire care triumfă peste încercări și devine mai puternică atunci când ești cel mai vulnerabil. Este genul acela de iubire care crește și se transformă într-o legătură profundă, care nu își pierde niciodată credința și care dăinuie în orice împrejurare.

Perseverența în iubire se însoțește cu acceptarea necondiționată, cu încrederea profundă, cu hotărârea de a te ridica peste probleme, de a fi sprijin celui de lângă tine.

Dacă viața ar fi o scară, atunci perseverența ar fi treptele pe care le urci în fiecare zi, uneori cu entuziasm, alteori ușor obosit dar întotdeauna cu strălucire în ochi și mereu cu gândul la ce te așteaptă acolo sus, în capul scării. Și, după fiecare treaptă, poți să întorci cu mândrie capul, să privești în urma ta și să vezi că ai reușit să fii mai aproape cu un pas de succesul pe care ți-l dorești și că timpul nu a trecut degeaba pentru tine. 

Perseverența înseamnă fiecare acțiune măruntă, fiecare frământare și fiecare mică izbândă până la marea realizare, marele vis sau marea împlinire. Înseamnă să te bucuri de fiecare pas pe care îl faci și de fiecare clipă. Înseamnă să nu te dai bătut niciodată, să cauți necontenit o soluție, o altă posibilitate, să îți spui mereu „Nu există nu se poate!”.

Când lumea îți spune “renunță”, tu ridică-te și mai încearcă o dată! Dacă ai de făcut cinci pași până la țelul tău, atunci tu, adună-ți credința, puterea și încrederea și fă șase pași!

„Curajul și perseverența au un talisman magic înaintea căruia toate problemele și obstacolele se evaporă.” John Adams

Editorial publicat în numărul 2 (februarie 2022) al Revistei Happy Business.