Nu lăsați dansul sa piară
Cronici sociale

Nu lăsați dansul să piară…

Zilele finalului de săptămână mi-au fost pline și speciale pentru că m-am numărat printre cei privilegiați care au luat parte la Dancefest –  competiție internațională și națională de dans sportiv, organizată de către clubul Alessia Dance sub egida Federației Române de Dans Sportiv și a Federației Mondiale de Dans Sportiv WDSF.
Cu răsuflarea tăiată, cu lacrimi în colțul ochilor, cu toate simțurile pline de adorație am trăit desăvârșirea din ringul de dans.
Dansul este în noi și în tot ceea ce ne înconjoară, dansul este, pentru mine, de o frumusețe aparte, îmi transmite energie dar și delicatețe, mă ridică și mă îmbogățește sufletește. O mică privire în urmă, în anii fragedei copilării, îmi creionează imaginea alor mei, îndrăgostiți de vals și de tango, ce dansau minunat împreună, însuflețind întotdeauna petrecerile la care luau parte. Așa că primii mei pași în viață au fost în ritm de dans. Ce a urmat, a fost doar o continuare firească – gimnastică, balet și apoi dans … dans în clipe de fericire, dans în momente de cumpănă, dans în puținul timp liber…
Ca atare la Dancefest am sorbit cu lăcomie fiecare pas izvorât din limbajul ascuns al sufletului, fiecare fluturare de voal ca o adiere suavă în tempo de vals, fiecare sclipire de pură pasiune de pe chipul perechilor ce pluteau înlănțuite, împrăștiind în jurul lor lumină și bucurie.

nu lasati dansul sa piara

Le-am surprins în priviri dorința nestăvilită de apreciere, de aplauze ca o recunoaștere a orelor lungi și istovitoare de antrenamente și ca o confirmare a faptului că emoția transmisă de ei a atins sufletul privitorilor. Am văzut cum fiecare zâmbet al meu aduce strălucire și gratitudine pe chipurile îmbujorate și ostenite, am văzut cum fiecare zâmbet al meu se transformă într-o rază de energie. Și apoi am privit în jur către  puținii, NEDREPT DE PUȚINII spectatori pentru frumusețea oferită
Și sufletu-mi s-a mâhnit! S-a mâhnit pentru că acest sport aproape că este lăsat să piară, pentru că prea puțini inimoși se zbat, zi de zi, ca el să supraviețuiască, pentru că nu există interes pentru acest mod frumos și elegant de a trăi, de a-ți exprima emoțiile, o artă prin care poți socializa, iubi, comunica la cel mai profund nivel…

nu lasati dansul sa piara - adulti

 

Știați că avem perechi ce au performanța notabilă de a fi tripli campioni mondiali? Știați că multe echipe din țara noastră se situează pe primele locuri în clasamentele mondiale de profil, atât la juniori cât și la seniori? Știați că aproape nu există competiție la nivel internațional la care, în clasamentul final, să nu apară cel puțin o echipă din țara noastră? Știați că în anul 2016 România a fost pe locul 1 în lume ca număr de medalii obținute la dans sportiv? Și știți ce stă în spatele acestor performanțe remarcabile? Doar tineri cu un talent de excepție, antrenori dedicați, pasionați și părinți mai mult decât implicați…
Așadar…

nu lasati dansul sa piara copii

Dragi părinți, nu vă „hrăniți” copiii doar cu limbi străine sau cursuri de informatică și robotică, permiteți-le piticilor voștri să descopere măreția și frumusețea dansului. Fundația unei dezvoltări echilibrate nu este completă fără artă. Iar dansul îmbină atât de armonios arta și sportul. Dansul îi ajută să crească fizic armonios, le întărește musculatura, le îmbunătățește postura, flexibilitatea, le formează trăsături de caracter precum: voința, disciplina, perseverența, spiritul de echipă, toleranța, dansul poate fi un remediu împotriva timidității, depresiei, tulburărilor de comportament, iar sub aspect intelectual mișcarea ajută pe cei cu deficiențe legate de procesul de învățare, pentru că mintea și trupul sunt un întreg. NU LĂSAȚI DANSUL SĂ PIARĂ!

 

Uitați mentalitatea veche, păguboasă și idioată, conform căreia băieții care dansează sunt catalogați drept „pămpălăi”. Îndrumați-vă fii către dans și veți avea bucuria și mândria de a crește un băiat care va deveni un domn galant, educat și echilibrat, cu un caracter ireproșabil. NU LĂSAȚI DANSUL SĂ PIARĂ!
Dragi autorități, realizați programe viabile, programe care să nu rămână doar la nivel de idee sau coală de hârtie! Ajutați-i pe copii și pe tineri să cunoască fascinanta lume a dansului. NU LĂSAȚI DANSUL SĂ PIARĂ!

nu lasati dansul sa piara

Dragi dascăli, deschideți porțile școlilor pentru acești oameni minunați ce-și „dansează” viața și care doresc să împartă cu cei mici din preaplinul lor sufletesc. Permiteți cluburilor de dans (atâtea câte mai sunt) să fie auzite și sprijiniți-le. NU LĂSAȚI DANSUL SĂ PIARĂ!

nu lasati dansul sa piara

Dragi adulți, după lungi și istovitoare ore petrecute la birou nu vă închideți în casă cu un pahar de vin ieftin și o cină frugală, nu alergați către reci și anoste săli de sport! Luați-l de mână pe omul drag de lângă voi și îndreptați-vă către un club de dans. Este nevoie de doar o oră ca să vă încărcați de o energie benefică și specială și să plecați de acolo mai îndrăgostiți și mai uniți ca niciodată (și de ce nu – într-o formă fizică de invidiat)! Pentru că dansul e terapie, dansul chiar poate să facă minuni! NU LĂSAȚI DANSUL SĂ PIARĂ!
Oamenii s-au mișcat de când este lumea pe ritmuri diferite și din varii motive, îngemănând și exprimând în dans emoție, iubire, bucurie, dorință, tristețe, ură și temeri deopotrivă. Aproape că nu există om pe această planetă care să nu fi dansat măcar o dată!

nu lasati dansul sa piara

NU LĂSAȚI DANSUL SĂ PIARĂ … IUBIȚI-L ȘI VEȚI TRECE CU ELEGANȚĂ PRIN VIAȚĂ!

 

Mulțumiri și plecăciuni clubului de dans Alessia Dance pentru că mi-a oferit privilegiul de a lua parte la unul dintre cele mai importante evenimente de gen din România!

 

alessia dance - scoala de dans

dance fest - festival de dans

 

 

Poate te interesează și:

Viață în pași de dans

Idei de marketing online pentru sălile de dans – stăm acasă dar dansăm