trucuri simple pentru un machiaj care te întinerește
Make-up&Hair

Trucuri simple pentru un machiaj care te întinerește

Cine nu ar vrea să oprească timpul? Cu entuziasm îți spun că se poate. Puțin mai încolo o să-ți dezvălui niște trucuri simple pe care dacă le urmezi, vei vedea că trecerea timpului nu este atât de dramatică precum crezi.
Îți amintești ziua nunții? Ziua în care ai dorit să fii și să te simți cea mai cea și mai cea?
Ei bine și eu mi-am dorit asta și de aceea, cu mult timp înainte, am început să caut un make-up artist care să realizeze un machiaj potrivit cu trăsăturile, personalitatea și preferințele mele.
Am căutat și am tot căutat, am mers la probe peste probe…dar ceva lipsea. Și atunci m-am hotărât să urmez un curs de machiaj.
Povestea este mai lungă și nu își găsește locul acum și aici dar vreau să spun că, în prezent, sunt propriul meu make-up artist, „fac față” cu succes oricărui eveniment și, fără falsă modestie, primesc mereu complimente (și mulți ani în minus).

trucuri simple pentru un machiaj care te întinerește

Și pentru că „sharing is caring”, așa cum ți-am promis mai sus îți voi împărtăși câteva mici trucuri „furate” de la make-up artiști (folositoare oricând dar mai ales dacă ai peste 35 de ani).
Nici un machiaj, oricât de bine realizat sau oricât de sofisticat ar fi, nu se va împăca cu un ten neprietenos. Așadar ai grijă de tenul tău prin aplicarea de măști cosmetice și creme potrivite (rezultatele nu se văd de la o zi la alta dar te asigur că peste ani vei culege roadele – o piele fermă și catifelată).
♦ Folosește un fond de ten lichid pentru a obține un aspect cât mai natural al tenului. Există formule speciale pe bază de ulei în cazul tenului uscat și formule pe bază de apă pentru tenul gras și normal, așa că ai de unde alege.
Hai să-ți mai vând încă un pont – amestecă fondul de ten cu puțină cremă hidratantă, pentru un aspect fin și proaspăt.
♦ Ai grijă cu pudra pentru că poate încărca inutil tenul și poate scoate în evidență ridurile. Tocmai de aceea eu nu prea sunt o admiratoare a doamnei pudră dar dacă o folosești atunci alege să fie una translucidă – rolul ei este de a fixa machiajul, fără  să-l încarce în mod deosebit.
♦ Un zâmbet înseamnă un moment de bucurie dar și mici și nesuferite riduri în jurul ochilor. Nu încerca să le ascunzi sub multe straturi, aplică doar un strop de anticearcăn și întinde-l prin tapotare ușoară cu buricele degetelor. Eu folosesc cu mare succes o cremă lejeră, colorantă.
♦ Știisprâncenele pot distruge total un machiaj? Sprâncenele ar trebui să fie bine conturate, pline, îngrijite și să respecte forma lor naturală. Umple golurile și micile imperfecțiuni cu un fard în nuanța firelor de păr. Dacă ești brunetă nu îți contura, niciodată dar niciodată, sprâncenele cu negru ci cu o nuanță mai deschisă.
Imediat sub sprâncene aplică o linie bine estompată de fard cremos, transparent într-o nuanță de alb-bej cu efect luminos și o să obții instant un lifting al întregului chip.

trucuri simple pentru un machiaj care te întinerește

♦ Spune nu sclipiciului și sidefului și folosește numai farduri de pleoape mate și în culori cât mai naturale și cât mai calde: roz, bej, piersică, nuanțe de maron, champanie.
Nu prea sună bine asta cu „spune nu sclipiciului”.. Drept să îți spun nici mie nu prea îmi convine, așa că hai să facem o mică excepție – achiziționează un fard alb, care să conțină particule iluminatoare și aplică un strop în mijlocul pleoapei superioare. O să fii uimită de câtă strălucire și cât mister în privire o să-ți aducă.
♦ Dacă pleoapele căzute îți fac probleme, atunci hai să ne ocupam și de ele. Sunt doar câteva secrete pe care trebuie să le știi: aplică un strop de fond de ten pe pleoapa căzută și apoi estompează cu un puf de pudră. Pe pleoapa superioară folosește nuanțe de maro, în colțul exterior alege o nuanță închisă iar colțul interior al ochiului luminează-l cu un fard în culoare deschisă. Nu folosi mascara în exces pentru că încarcă privirea. Simplu, nu? Și ochii îți zâmbesc din nou.

trucuri simple pentru un machiaj care te întinerește

♦ Știi și tu cât de atrăgătoare sunt fetele tinere atunci când roșesc sfioase și inocente.. Nimic mai simplu și pentru tine – folosește un fard de obraz în culori luminoase, pastelate (nuanțele de piersică sunt minunate, poți apela și la perlele bronzante) și aplică-l pe punctul cel mai înalt al osului zigomatic. Obții astfel pomeți „ridicați” iar chipul îți va străluci de tinerețe.
♦ Oricât de dragi ți-ar fi „codițele” de tuș de la ochi, uită-le. Aplică un creion negru, gri mediu, antracit sau maron la baza genelor pleoapei superioare și apoi estompează-l.
♦ Gene lungi, dese și curbate ce seduc și provoacă? Da – cu o mascara maron (de preferat…Recunosc că eu aici trișez și folosesc doar negru…dar nu fă ca mine).  De ce nu negru? Pentru că negrul dă dramatism privirii și înăsprește trăsăturile.
Și încă un secret – mascara trebuie aplicată doar pe genele superioare și niciodată pe cele ale pleoapei inferioare (nu-ți dorești o privire îmbătrânită, cearcăne accentuate sau și mai rău, dacă mascara „curge” puțin – ochi de urs panda. Așa că nu te atinge de genele inferioare.)

trucuri simple pentru un machiaj care te întinerește

♦ Buze voluptoase numai bune de sărutat! Și cum obținem asta căci anii trec și buzele își pierd din volum și din definire? Am rezolvare și pentru această problemă. Spune nu nuanțelor închise și mate pentru că înăspresc. Optează pentru rujuri cremoase în culori calde, naturale – roz, piersică, coral.
Ține cont de 2 trucuri: unu – folosește întotdeauna un creion de buze în aceeași nuanță ca și rujul pentru a evita ca acesta să se întindă și să pătrundă în micile riduri din jurul gurii și doi – aplică un strop de luciu cu particule strălucitoare în centrul buzelor, pentru volum.
Știu ca-ți place roșul.. Așa că hai să facem și aici o excepție. Poți purta ruj roșu dar doar la ocazie, doar securizat cu ajutorul unui creion de buze și doar „însoțit” de un machiaj minimal – fond de ten, un strop de fard de obraz și o tușă de mascara maron.
Indiferent de culoarea de ruj aleasă MARELE secret este hidratarea buzelor.
♦ Buzele cu colțurile lăsate dau feței un aspect trist și nu ne dorim asta, așa este? Poți alunga tristețea cu un mic șiretlic: aplică fond de ten pe colțurile gurii și apoi redesenează conturul buzelor pornind din centrul buzei inferioare cu o linie ascendentă, către exterior unde continui să urci, deasupra liniei descendente (practic „păcălești” conturul natural).

Trucuri simple pentru un machiaj care te întinerește

Cam lung articolul? Să recapitulam: fond de ten lichid, un strop de anticearcăn fluid, nu sprâncene conturate cu negru, farduri de pleoape întotdeauna mate și în culori naturale, fard de obraz nuanța piersică, mascara maron, creion contur buze și rujuri în culori calde.
♦ Hai să îți mai dezvălui câteva secrete: puțin fard roze aplicat în mijlocul frunții și al bărbiei (bine, bine estompat) aduce instant prospețime pe chip; colțul interior al ochiului întotdeauna luminat cu un fard alb-bej dă strălucire privirii, același fard alb-bej aplicat puțin în zona dintre sprâncene oferă lumină și relaxare feței.

***

Vezi cât este de simplu să îți pui în valoare farmecul nativ și să îți accentuezi trăsăturile frumoase? Întinerește!
Poți fi acum propriul tău make-up artist și poți străluci cu eleganță, rafinament și prospețime în fiecare clipă.
Zâmbește, îmbrățișează, iubește, dăruiește și vei fi mereu tânără!

 

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut articolul! Te invit să îl distribui și prietenilor! 

 

Îți recomand și:

Cu zambetul pe buze!