Gânduri la final de an – coffee break cu Geanina Studencu
Interviu

Gânduri la final de an – coffee break cu Geanina Studencu

Geanina Studencu – Master of Ceremonies/Singer: „Dacă iubești ceea ce faci, dacă ești sigură pe tine și pe ceea ce oferi, nimic nu îți poate sta în cale.”

 

Ce face un artist care trăiește prin și pentru muzică, în această perioadă în care arta este atât de vitregită? Își suflecă mânecile, își așterne noile idei pe o coală de hârtie, țintește către o nișă neexplorată până acum și privește înainte cu curaj și optimism. Interviu cu Geanina Studencu –  Singer & Composer la Cântece Personalizate,  Master of Ceremonies/Singer la Quality Event si la DJ MC Nunta .

 

1 Se spune că un business de succes începe întotdeauna cu o idee bună! Care este povestea afacerii tale?
Povestea afacerii mele a luat naștere din dragoste pentru muzică. În urmă cu 12 ani, eu și soțul meu ne-am dat seama că avem pasiuni comune, printre care și muzica: astfel, ne-am gândit să ne unim experiența și să ne îndreptăm spre domeniul evenimentelor private. Așadar, de 12 încoa’, formăm echipa DJ MC NUNTA: el este DJ, iar eu Maestru de Ceremonii/Solistă.
De când am devenit mamă, mai exact de aproape 5 ani, scriu cântece și poezii personalizate. Cântecele nu rămân doar scrise pe o coală de hârtie ci prind viață pentru că le și cânt. Astfel, toți cei care sunt interesați să ofere celor dragi emoții la pachet, îmi spun povestea lor, iar eu mă ocup să o scriu și să o cânt.
2 Cu siguranță fiecare dintre noi avem vise mari și frumoase dar uneori ceva ne împiedică să acționăm și să le transformăm în realitate. Poate comoditatea, poate teama de nereușită. Cum privești eșecul și mai ales cum reușești să te remontezi și să mergi mai departe?
Din păcate, de multe ori suntem demotivați sau ni se pun bețe în roate de către alte persoane. Alteori, poate avem idei, dar nu avem resurse cu care să le punem în aplicare.
Și da, am trecut și eu prin asta. Însă consider că eșecul te poate face mai puternic, mai sigur pe tine și mai încrezător. Dacă iubești ceea ce faci, dacă ești sigură pe tine și pe ceea ce oferi, nimic nu îți poate sta în cale: trebuie doar să te aduni și să treci peste toate obstacolele. La mine așa a funcționat!

 

Gânduri la final de an – coffee break cu Geanina Studencu

 

Dacă ai un vis, o pasiune și un plan de afaceri, eu spun: GO.”

 

3 În viața unui antreprenor pot apărea o mulțime de factori care să îi perturbe liniștea iar anul acesta a „excelat” în a pune bețe în roate multor afaceri mici și mijlocii. Cum te-a afectat această perioadă și cum ai reușit să îi faci față?
Mi s-a adresat des această întrebare în acest an, pentru că într-adevăr am fost afectată în mod direct, având în vedere că activam în domeniul evenimentelor private. Dacă la începutul anului „mă mințeam” că nu va fi așa greu și că nu se vor interzice evenimentele, ei bine de prin luna iulie mi-am dat seama că nu e de joacă, și că trebuie să mă obișnuiesc cu această idee, cel puțin încă un an.
Bineînțeles că am fost afectați drastic din punct de vedere financiar, însă așa cum au procedat toți tinerii care plătesc rate, am urmat și noi protocolul și am solicitat amânări pe unde s-a putut. Am fost mult mai atenți la cheltuielile casei și ne-am implicat în mici proiecte care să ne țină la suprafață.
Din punct de vedere emoțional, a fost la fel de greu, pentru că suntem obișnuiți să fim în preajma oamenilor, să oferim bucurie, să cântăm, să dansăm, să fim înconjurați de oameni veseli. Slavă cerului însă că avem o relație minunată cu toți foștii/viitorii miri, și atât cât s-a putut ne-am vizitat, am ieșit la o cafea sau ne-am sunat.
La îndemnul unei prietene dragi, am pus bazele unui proiect de ateliere muzicale pentru copii, însă din păcate, nu am putut începe, căci mare parte din grădinițe/locații sunt închise. Dar, pentru a mă conecta cu copiii, am creat un canal youtube, pe care postez diverse jocuri și activități muzicale pentru copii preșcolari. Fac asta gratuit, din dorința de a mă conecta cu oamenii și a aduce suport miilor de părinți care stau cu cei mici acasă și nu mai au idei de joacă.

 

Gânduri la final de an – coffee break cu Geanina Studencu

 

4 S-a schimbat în vreun fel viziunea ta despre antreprenorial în aceste ultime luni? Ce ai putea să le împărtășești celor ce își doresc să înceapă o mică afacere?
Viziunea mea nu s-a schimbat radical, pentru că știam și înainte de pandemie că ceea ce ai azi, e posibil să nu mai ai mâine – cum a fost în cazul nostru pe partea de evenimente. Cert este că trebuie să fii mereu pregătit să te reinventezi, sau să fii pregătit să te implici în noi proiecte, măcar pe perioada de criză.
De asemenea, consider că este important să îți gestionezi smart veniturile, cât să nu ajungi să nu ai din ce trăi.
Dacă ai un vis, o pasiune și un plan de afaceri, eu spun: GO.
Începutul este greu, rezultatele nu apar peste noapte, însă cu muncă și perseverență vei ajunge acolo unde îți propui. Și ca o paranteză, timp de aproape 7 ani, eu am avut și job full time, și afacere. Rezultatele muncii noastre s-au văzut după mulți ani de muncă. Este foarte important ca cei care au de gând să își deschidă o afacere, să își noteze pe o foaie așteptările și să își pună și întrebarea: ”Oare voi avea răbdare 2-5 ani, ca să ajung unde îmi doresc”?.

 

Mulți primim niște șanse, niște ocazii la un moment dat, important este să știm cum să le primim și ce să facem cu ele.”

 

5 Pe la noi prin popor „umblă” vorba că: „Poți să fii oricât de bun, dacă n-ai un dram de noroc tot degeaba” și „Norocul ți-l faci cu mâna ta”. Tu ce crezi, are sau nu norocul vreun rol în obținerea succesului?
Sincer, cred în ambele zicale, însă în proporție de 75%, merg pe „norocul ți-l faci cu mâna ta”. Mulți primim niște șanse, niște ocazii la un moment dat, important este să știm cum să le primim și ce să facem cu ele. Și mai important de atât, trebuie să muncim. Chiar și vedetele mari, care „au avut norocul” să fie alese de un impresar, au muncit și muncesc foarte mult ca să reziste pe piață.

 

Gânduri la final de an – coffee break cu Geanina Studencu

 

6 Se spune că orice lucru rău are și o parte bună și că orice criză vine și cu oportunități. Ce lecții te-a învățat acest an, atât în plan personal cât și profesional?
Da, chiar vine cu o parte bună, acel lucru rău de care ai pomenit.
Dacă nu treceam prin această criză, nu aș fi știut nici o secundă că îmi pot îndrepta atenția și înspre copii. Nu aș fi creat așa multe idei valoroase pentru copii și părinți, nu m-aș fi gândit că am deja toate datele pentru un nou business, pe care clar îl voi pune pe picioare după pandemie.
Vă voi anunța, și vă aștept cu bucurie să cântăm și să dansam împreună!
Pe plan personal nu s-au schimbat multe, doar ne-am bucurat de mai mult timp împreună.
Și bineînțeles, să nu uităm că sănătatea este cea mai importantă, indiferent de câte joburi sau business-uri avem. Să lucram eficient, dar cu limită.

 

„ … să creadă în visul lor, să fie sincere cu ele, să pună suflet în ceea ce fac … „

 

7 Ce sfaturi, îndemnuri ai dori să oferi tuturor doamnelor care vor citi acest interviu?
În primul rând, dacă au ajuns la finalul articolului, le mulțumesc!
Le sfătuiesc să creadă în visul lor, iar dacă au o idee de afacere, să ia repede agenda și pixul și să noteze toate ideile la care s-au gândit. Să noteze și azi, să noteze și mâine, și poimâine. Să folosească „sfântul” Google și toate grupurile din media dedicate antreprenorilor cât să se informeze. Slavă cerului, găsim la tot pasul resurse gratuite. Iar când deja și-au conturat ideea de afacere și au și câteva date, să dea drumul la treabă. Să fie sincere cu ele, sincere cu clienții lor, să pună suflet în ceea ce fac și să nu vadă ca pe o povară propria afacere, ci ca pe o bucurie.
În rest, sărbători minunate, sănătate și … CURAJ!

 

Gânduri la final de an – coffee break cu Geanina Studencu

 

Mai multe despre Geanina Studencu

 

Geanina s-a „întâlnit” cu muzica încă de la 4 ani dar nu s-a gândit nici o clipă că o să ajungă să trăiască din muzică și pentru muzică.
Și totuși astăzi, după 30 de ani de când cântă, spune cu tărie dar și cu emoție în glas „da, am fost făcută să cânt și să îi bucur pe cei din jurul meu”.
De 12 ani face echipă cu soțul ei atât în viața de zi cu zi, cât și pe scenă, cu pasiune, talent și multă muncă. El – DJ, ea – Maestru de Ceremonii/Solista, într-un proiect în care au pus și pun mult suflet, implicare și dăruire – DJ MC NUNTA, proiect pe care îl numesc cu mândrie „primul nostru copil”.
Venirea pe lume a băiețelului, i-a îndreptat Geaninei pașii și către alte direcții – cântecele personalizate și atelierele muzicale pentru copii.
Și așa au luat naștere alte proiecte mici dar încărcate de sentimente, emoție și bucurie. Geanina scrie și cântă poezii și cântece personalizate – cadouri de suflet pentru cei dragi. Atelierele muzicale pentru copii, momentan sunt gratuite și sunt disponibile pe youtube, în scop educațional.

 

Singer & Composer la Geanina Studencu , Cântece Personalizate
Master of Ceremonies/Singer la DJ MC NUNTA ( Facebook )
Master of Ceremonies/Singer la Quality Event  ( Facebook )
Canal Youtube

 

 

Mulțumesc frumos, Geanina pentru interviu, pentru răspunsurile sincere.

 

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut articolul! Te invit să îl distribui și prietenilor!  . Mă poți urmări și pe Facebook