Gala caritabilă „Împreună pentru viață”.
Sa dam de veste

Gala caritabilă „Împreună pentru viață”

Cu ocazia împlinirii a doi ani de activitate, Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa”, a organizat joi 21 noiembrie, Gala caritabilă „Împreună pentru viață”.
Evenimentul ce s-a desfășurat în Sala  București, Crystal Palace Ballrooms, a avut ca scop caritabil strângerea de fonduri pentru continuarea activității centrului.
În deschiderea Galei, Alexandra Nadane – Directorul Executiv al Centrului, a prezentat activitatea din ultimii doi ani și a subliniat necesitatea sprijinirii femeilor în criză de sarcină, mamelor singure și familiilor aflate în dificultate.

Gala caritabilă „Împreună pentru viață”.

Cu sensibilitate, cu multă dăruire, cu aplecare către nevoile, temerile, durerile și chiar disperarea unei mame aflată într-un moment greu al vieții, mica dar inimoasa echipă a centrului a reușit ca, în doar doi ani de activitate, să ofere o mână de ajutor și o sclipire de speranță, unui număr de 200 de persoane. Copii ce nu aveau șansa să se nască, bucură astăzi inima mamelor cărora centrul „Sfânta Alexandra Împărăteasa” le-a fost sprijin: „50 de beneficiari fără buletin, 50 de copii nenăscuți, care acum trăiesc… 50 de copii zâmbesc cum doar copiii pot să zâmbească și se bucură de viață.” (Alexandra Nadane).
Amfitrion al Galei a fost doamna Ioana Revnic – scriitor/publicist și profesor, doctor în Filologie.

Gala caritabilă „Împreună pentru viață”.

Printre personalitățile vieții publice din România susținătoare ale activităților și valorilor pro-viață și pro-familie, s-au numărat: actrița Ioana Picoș, jurnalistul Cătălin Sturza și deputatul Matei Dobrovie.
Intervențiile pro-viață ale doamnelor Oana Moșoiu – lector universitar, doctor în Științele Educației, specialist în educația adulților și educație non formală și tineret, coordonator program de formare & formatori la Școala Familiei și mamă a patru copii, Adelina Fronea – psiholog și life coach, Claudia Șandru – Asociația pentru Educație în Științe Socio-Umane, precum și mărturia unei mame ce, aflată într-un moment de răscruce a găsit sprijin salvator în cadrul Centrului, au adunat lacrimi de emoție în ochii tuturor celor prezenți.

Gala caritabilă „Împreună pentru viață”.

Gala a fost însuflețită de momente muzicale – un recital de muzică clasică, un minunat moment la chitară cu Benny Jugaru și piese corale în interpretarea „Liceenilor pentru viață” (Liceul Pedagogic ortodox „Anastasia Popescu”).

Gala caritabilă „Împreună pentru viață”.

Discursurile s-au încheiat cu cel al deputatului Matei Dobrovie ce a vorbit despre importanța promovării vieții și sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină și a familiilor cu mulți copii, prin pachete legislative concrete.

Gala caritabilă „Împreună pentru viață”.

La finalul Galei a avut loc o licitație caritabilă, condusă de jurnalistul Cătălin Sturza, fondurile adunate urmând a fi utilizate pentru continuarea activității Centrului de consiliere Sf. Alexandra Împărăteasa.
Minunile se întâmplă prin oameni, prin cei care duc mesajul pro-viață mai departe, prin cei ce ajută și înțeleg că pașii mici sunt temelia lucrurilor mărețe, prin toți cei care, umăr lângă umăr, dau de veste că doar împreună putem fi forța ce aduce senin în viețile celor ce se află într-un moment dificil.

***

Centrul „Sfânta Alexandra Împărăteasa” din București oferă consiliere și sprijin pentru părinți și copii. Centrul oferă mai multe servicii gratuite – consiliere psihologică, asistență socială, sprijin în găsirea unui loc de muncă, consiliere juridică.
Despre centru, despre activitățile desfășurate precum și despre modul concret în care puteți ajuta, aflați de pe site-ul:  https://centrulalexandra.ro/
Discursul Alexandrei Nadane – Directorul Executiv al Centrului îl găsiți pe: http://alexandranadane.ro/2019/11/22/gala-caritabila-impreuna-pentru-viata-2019-de-ce-sa-sprijini-centrul-sf-alexandra/

 

***

Mulțumesc Alexandrei Nadane pentru onoarea și bucuria de a mă fi numărat printre invitații la aceasta Gală deosebită!

 

Vă recomad și:

Marșul pentru viață – interviu cu Alexandra Nadane