Editorial
Editoriale

În căutarea echilibrului (pierdut)

Multe dintre principiile sănătoase de viață care sunt și astăzi valorile după care îmi ghidez pașii, le-am deprins într-un mic orășel de munte, unde vacanțele de vară miroseau a fân proaspăt cosit și a dulceață de vișine. Avea bunica mea o vorbă, pe care mi-o amintesc și astăzi, parcă ar fi fost rostită ieri: “ tu fată, nici prea – prea, nici foarte – foarte”. “Cum să fie focul în sobă bunico? Păi tu copilă, nici prea – prea, nici foarte – foarte.” “Mergem în vizită, tu fată, să vorbești nici prea – prea, nici foarte – foarte!”. „O fi bună prăjitura, da’ mănâncă și tu fato, nici prea – prea, nici foarte – foarte!”…

Atunci când suntem tineri căutam să trăim experiențe pline de adrenalină, dorim să experimentăm situații noi care să ne aducă un „tumult” de emoții și trăiri, urcăm munți și coborâm în văi, cu aceeași energie. Apoi, mai înțelepți, după acumularea unor lecții de viață, înțelegem că cel mai important pe lume este echilibrul, ca temelie pentru orice pas și orice lucru bine construit.

Universul tinde spre echilibru iar fiecare dintre noi suntem un mic univers care, ca toate organismele vii ar trebui să rămână într-o stare echilibrată pentru a prospera. Totul în natură tinde spre echilibru și armonie: stropii mici de ploaie coboară înlănțuiți, într-un dans al vieții hrănind micile plante, soarele ce apare apoi, îmbrățișează totul cu raze binefăcătoare, după fiecare furtună vine liniștea, după iarnă totul învie cu mai multă forță, acolo unde crezi că pământul este arid, firișoare de iarbă își ițesc timid căpșoarele, victorioase în lupta lor pentru viață.

Atragem ce este bun lângă noi și pentru noi doar atunci când suntem în echilibru, împăcați cu noi și cu trecutul nostru, doar atunci când ne înțelegem, ne acceptăm și ne rezolvăm furtunile interioare. Nu înseamnă că nu vor mai fi zile cu nori sau hopuri de trecut. Dar împăcat cu tine însuți, cu inima plină de iubire și sufletul în armonie, faci altfel față provocărilor ce se cer a fi depășite.

Echilibrul ar trebui să fie un deziderat în viața fiecăruia, doar că ce se întâmplă în jurul nostru ne poate ușor dezechilibra. Și atunci tot ceea ce gândești, ce simți, ce îți dorești și toate acțiunile tale ar trebui să se îndrepte mereu spre căutarea echilibrului interior.

A fi prietenul tău cel mai bun, a te accepta așa cum ești, cu plusurile și minusurile tale, înseamnă a ajunge la acel echilibru interior – o combinație între înțelepciune și forță.

Pentru a construi ceva stabil este esențial echilibrul iar starea de echilibru se referă la liniște, armonie și bine cu tine.

Așadar, căutați echilibrul în tot ceea ce faceți. Veți avea doar de câștigat!

„Iubirea este echilibrul neperturbat care leagă totul în acest univers.” – Mahavatar Babaji

Editorial publicat în numărul 3 (martie 2022) al Revistei Happy Business.