ziua dorului - dorul
Emotii

Dorul…

Dor înseamnă atunci când răscolesc prin cufărul cu amintiri, printre fotografii din care îmi zâmbesc oameni dragi ce astăzi sunt praf de stele…
Dor înseamnă atunci când, ridic ochii plini de lacrimi către cer, căutând privirea blândă și zâmbetul cald al icoanei mele, mama, îngerul meu păzitor…
Dor înseamnă atunci când alerg în camera puiului meu ce de abia a adormit și îmi afund nasul în obrăjorii pufoși, inspirând cea mai minunată aromă din lume…
Dor înseamnă atunci când privesc ceasul nemilos ce își mișcă cu greutate secundele, atunci când aștept ca omul drag sufletului meu să ajungă acasă…
Dor înseamnă atunci când pașii mă poartă pe străduțele adolescenței mele, în miros de tei și dulci amintiri…
Dor înseamnă atunci când, în dimineți ploioase, mirosul de proaspăt mă duce cu gândul către șoaptele valurilor dantelate ce mângâie, într-un du-te vino etern, aurul plajelor înfierbântate….

 

13 mai – Ziua Dorului…
În 13 mai 2015, România a sărbătorit pentru prima dată Ziua Dorului. Inițiativa le-a aparținut membrilor trupei Vunk, care au vrut să dedice această zi tuturor celor care se simt departe de țară, de cei dragi sau de copilărie.
Pentru a celebra această zi, membrii trupei Vunk au lansat, în 2015, un clip, de 3 minute, și o pagină de Facebook, special creată pentru această ocazie: https://www.facebook.com/ZiuaDorului/ . Cei  care doresc, pot să transmită un mesaj celor dragi, folosind pe rețelele de socializare, hashtag-urile #ZiuaDorului, #DorulMeu,  #MieDorDeTine.
În 2019, ziua dorului se concentrează pe dorul de copilărie.
Și deloc întâmplător, astăzi formația VUNK lansează “Mi-e dor de tine”, o baladă puternică, o recunoaștere și o acceptare a unui sentiment care este prezent în fiecare dintre noi și care ne îndeamnă să facem gesturi frumoase sau chiar inexplicabile – Dorul.
“Mi-e dor de tine” este primul single de pe viitorul album VUNK, care se va lansa în toamnă, și este compus de Cornel Ilie, liderul trupei. Cântecul este un featuring cu Anastasia Sandu.

 

Anul acesta mă alătur și eu celorlalți ambasaDORi ai Dorului. Haideți să transformăm data de 13 mai în Ziua Națională a Dorului.
Voi pe cine veți suna astăzi să îi șoptiți, ușor stingher poate, “îmi este dor de tine”? Voi căror amintiri le veți zâmbi astăzi, cu sufletul încărcat de emoție și dor?

 

ziua dorului 13 mai dor
Sursa foto: Facebook https://www.facebook.com/ZiuaDorului/