
“Din cosita floarea-i canta….”
8 septembrie 2017
Natura ne vine si aici in ajutor! Iata cateva remedii simple, ieftine si eficiente care intaresc radacina firului de par, previn si incetinesc caderea parului.
Ileana Cosanzeana, mandra fecioara cu parul de aur, “din cosita floarea-i canta, noua imparati asculta”, Alba ca Zapada cu parul negru ca abanosul……cine nu isi doreste un par bogat, matasos si stralucitor…
Dar ce facem cand podoaba capilara da semne ca ar vrea sa ne paraseasca?
Caderea parului este atribuita unor stari patologice ale pielii capului, precum si unor predispozitii ereditare si este o problema ce afecteaza tot mai multe femei, indiferent de varsta. Cauzele pot fi multiple, de la solicitari psihice intense, stari febrile, socuri emotive, tulburari de nutritie si metabolism, unele medicamente, viata plina de excese, dereglarile hormonale, lipsa de aer si soare, unele boli pana la agresarea parului prin folosirea foarte frecventa a ondulatorului, placii de par, a uscatorului sau agresarea chimica prin vopsire si decolorare.
Cea mai accentuata cadere “naturala” a firelor de par are loc toamna cand parul are nevoie de o ingrijire speciala.
Natura ne vine si aici in ajutor! Iata cateva remedii simple, ieftine si eficiente care intaresc radacina firului de par, previn si incetinesc caderea parului.

Plante medicinale
Urzica este una dintre cele mai bune plante in combaterea caderii parului (fiind folosita si pentru combaterea si inlaturarea matretii).
Brusturele este cunoscut ca un stimulant pentru cresterea parului.
Cele doua se pot folosi separat (decoct simplu de planta cu care se clateste la final parul) sau decoct din radacina de brusture impreuna cu frunze si radacina de urzica associate cu frunze de mesteacan (dupa spalarea si clatirea parului se maseaza usor pielea capului cu aceasta fiertura).
Rozmarinul este o alta planta cu efecte miraculoase, intareste radacina firului de par si stimuleaza cresterea acestuia (infuzie de planta folosita la clatirea parului dupa spalare).
Masca cu ulei de ricin si galbenus de ou – se amesteca galbenusul de ou cu uleiul de ricin, se lasa sa actioneze pe par minim 30 de minute (pana la cateva ore) si apoi se spala. Se pot adauga si cateva capsule de vitamina A uleioasa
Masca cu ulei de masline si galbenus de ou – se procedeaza la fel ca la masca anterioara
Masca cu ulei de ricin, ulei de masline si galbenus de ou
Masca cu ulei de ricin, ulei de cocos si ulei de masline
Dupa trecerea timpului de actionare parul se spala din abundenta cu sampon iar la final se poate folosi apa in care adaugam putin otet sau putina lamaie (otetul si lamaia inchid cuticula oferind parului stralucire si catifelare).
Atentie – la primele semne de cadere excesiva a parului se recomanda consultarea medicului specialist.

Inapoi
Five o'clock

Inainte
Hair trends 2017
S-ar putea sa iti mai placa

Buze crapate
8 septembrie 2017
Cuando tomes tu café
8 septembrie 2017