Sa dam de veste

Culoarea anului 2019 – Living coral

In fiecare an, Institutul american Pantone alege culoarea ce o sa dea tonul in activitati ca designul vestimentar, amenajarile interioare sau machiaj.
Pentru 2019 aceasta este Living Coral (PANTONE 16-1546), o nuanta de corai cu o subtila tenta aurie, o nuanta calda si vibranta, plina de energie si optimism.
Alegerea acestei culori vine ca o reactie la atacul tehnologiei digitale si al retelelor de socializare asupra vietii de zi cu zi, agresiune a online-ului ce ne face sa cautam, sa ne dorim sa traim experiente autentice, captivante care sa ne ofere o comunicare reala, adevarata si profunda.
Living Coral este o culoare ce fascineaza, ce impresioneaza, in egala masura, privirea si sufletul, ce face parte din mediul natural, din frumusetea ce ne inconjoara.
De douazeci de ani, la fiecare final de an, Institutul Pantone alege si anunta culoarea oficiala a anului urmator, culoare determinata in urma unui sondaj printre cei mai importanti designeri vestimentari si de amenajari interioare, precum si a producatorilor si comerciantilor, referitor la culorile pe care intentioneaza sa le foloseasca in domeniul in care profeseaza. Influentele pot proveni din noile tehnologii, materiale/texturi ce pot avea impact asupra culorii alese dar si de la platformele relevante de social media si chiar de la evenimente sportive viitoare ce vor capta atentia intregii lumi. In 2018 culoarea anului a fost elegantul, rafinatul si misteriosul ultraviolet iar in 2017 verdele crud, proaspat si plin de viata.
Living Coral este o nuanta care poate fi asortata cu o multitudine de culori: alb, portocaliu, galben solar, nisipiu, cafeniu (caffe latte), khaki, verde kiwi, menta, bleu aqua,  bleumarin, royal blue, gri foarte deschis.
Living Coral in amenajari interioare

Living Coral in machiaj

Living Coral in moda

Living Coral zi de zi

Asadar sa zambim, sa fim voiosi, sa lasam in spate intunericul si pesimismul si sa ne bucuram de culorile vietii.
Sursa foto: https://ro.pinterest.com/ si https://www.pantone.com/