Cu masca
Make-up&Hair

Cu masca….fara masca….

“Lumea-ntreaga e o scena
Si toti oamenii-s actori,
Rasar si pier, cu randul, fiecare:
Mai multe roluri joaca omu-n viata…”
William Shakespeare, Cum va place

 

 

 

Iubesc teatrul…il iubesc cu fiecare por, inca din frageda copilarie, de cand am pasit, pentru prima oara, in sanctuarul viselor….Asta era si este teatrul pentru mine – un sanctuar in care visele devin realitate.

Inchid ochii si simt si acum emotia si nerabdarea cu care ma pregateam sa merg la o piesa de teatru sau la un spectacol de opera sau de opereta….. Simt si acum in nari mirosul salii, al scenei, al decorurilor….Simt si acum freamatul si nerabdarea din sala dar mai ales de acolo, din spatele cortinei (pentru ca, da, o simteam…trecea parca dincolo de catifeaua rosie cu ciucuri aurii….). Pentru cateva ore lumea din jur disparea si traiam miracolul de pe scena…Cu emotie, zambete, lacrimi, bucurie, durere, cu toate simturile pline de adoratie pentru ei – ACTORII.

 

Minunate momente de inspiratie…

Un machiaj indraznet si pretios in acelasi timp ce poate fi purtat fie la o petrecere sau la o nunta cu tematica de bal mascat sau carnaval, fie la un Revelion memorabil.

 

Stiati ca:

-“teatru” vine din greaca veche – “theatron”
-grecii antici sunt au pus bazele tragediei și comediei
-teatrul s-a nascut din cantecele cantate in cor la sarbatoarea Dionisiilor (dedicate zeului Dionisos), imnuri ce erau menite sa obtina din partea zeului recolte bogate. Cantaretii purtau masti de tap, adica tragos in limba greaca, de aici tragandu-si numele tragedia. Oamenii aveau un rol bine stabilit dinainte. Toata aceasta miscare mergea spre ideea de teatru.

“Ca o piesa de teatru, asa este viata: nu intereseaza cat de mult a tinut, ci cat de frumos s-a desfasurat.” Seneca