Clipe de viață perfect... imperfectă !

Viața este o călătorie, un drum despre care știm doar unde pornește dar care este plin de neprevăzut … Uneori drumul este drept, alteori sinuos, uneori pașii ne poartă prin soare, alteori înfruntăm furtuni.

Ce vei găsi în filele acestei cărți? O întreagă lume – sentimente, emoții, trăiri, bucurii și tristeți, clipe de viață perfect imperfectă!

O serie de istorisiri despre alegeri, despre șanse, despre oameni. Povești pline de învățăminte ce pornesc de la întâmplări reale, experiențe și lecții de viață, trăite de mine sau de cei cu care mi-am intersectat pașii la un moment dat.

Fiecare viață este spectaculoasă iar personajele din carte sunt oameni pe care ai putea să îi întâlnești oricând în drumul tău: pe stradă, la piață, în metrou, în magazin sau printre prietenii tăi.

„Pe ușa albă, stil franțuzesc, pe ale cărei geamuri erau gravate un L și un E stilizate într-o îmbrățișare în formă de inimă, se strecură discret o doamnă înaltă și delicată. Fusta plisată, cloș, din triplu voal bleu-pal, bluza de mătase diafană, grena, cu mânecă trei sferturi ce, în dreptul cotului, lăsa să se vadă strălucirea discretă a unui mic nasture argintiu, pantofii fini din piele întoarsă, nude, cu toc înalt, geanta asortată, chipul măsliniu încadrat de câteva bucle cazute din părul aproape negru, strâns într-un coc, aparent dezordonat, cerceii din perle, în formă de lacrimă alcătuiau o apariție de o eleganță desavârșită.”

„Se priviră, un răstimp, în tăcere. Inimile lor băteau cu putere, unite într-un pasional vals al iubirii. Nici unul dintre ei nu credea în dragoste la prima vedere și totuși asta li se întâmpla. Fericirea îi copleșea cu aripi de regrete. Știau amândoi că povestea lor nu va dura, că nu era posibilă. Nu aici, nu acum, niciodată! Era prima și ultima întâlnire!”

„Când s-au revărsat zorile, Nicole și Grig, cu sufletele grele, știau că visul lor frumos stătea să apună. Mâinile le erau încleștate ca într-o încercare disperată de a opri clipa, de a face timpul sa înghețe atunci și acolo, pentru eternitate.”

„Din norii negri și joși ca un lințoliu cenușiu, se scurgea o ploaie maruntă și deasă. Vântul bătea iute, lipind de piele hainele jilave.

Vlăduț se târa, fără chef, către casă. La treizeci și cinci de ani (pe care îi va împlini mâine) bilanțul lui de viață înregistra un număr răsunător de eșecuri. Două căsnicii ratate, o slujbă pe care o ura din adâncul sufletului și vise la care nu mai îndrăznea să viseze.”

Povești

  • despre oameni care au ajuns să învețe lecții de viață căzând, lovindu-se, împiedicându-se, oameni care apoi s-au ridicat, s-au scuturat și au mers mai departe;
  • despre pasiune, voință, curaj, despre puterea de a îți urma cu dârzenie drumul, despre curajul de a deveni ceea ce imaginația a plăsmuit deja;
  • despre viață aflată la amurg, despre un suflet care încearcă să se împace cu ce a trăit și mai ales, cu ce nu a trăit;
  • despre aparențe, despre a te iubi și a te accepta așa cum ești, despre fericirea ce poate fi doar la un pas distanță;
  • despre vise îndrăznețe și curajul de a le transforma în realitate, dincolo de ce cred sau ce vor ceilalți;
  • despre modestie, bun simț și valoare;
  • despre răscruci de drumuri care înseamnă șansa de a face lucrurile altfel, de a te reconstrui gândind pozitiv spre mai departe;
  • despre emoții, trăiri, sentimente și amintiri;
  • despre viață, așa cum este ea, perfect de imperfectă!