Cuvant inainte

Inchid ochii si ma vad, o mogaldeata blonda, durdulie si cu o carte tinuta strans sub brat, alergand din camera in camera si cautandu-i pe ai mei cu o privire rugatoare: “Mami ai timp sa imi citesti? Tati imi citesti si mie?”. Nu aveau timp dragii de ei. Si atunci bunica, maicuta mea “numarul doi”, induiosata de ochisorii intunecati de lacrimi, isi punea ochelarii mari, cu rame groase si impreuna porneam intr-o lume vrajita. Nu-mi doream neaparat papusi si rochite, in schimb era mare necaz daca nu mi se cumpara cartea pe care o ochisem.  

De-a lungul anilor am calatorit in locuri nebanuite, am trait, am suferit si m-am bucurat alaturi de eroii fiecarei carti, am iubit si am urat alaturi de ei, am descoperit sentimente poate neintalnite pana atunci, am trait experiente inedite, m-am construit si definit ca adult.

“Cartile sunt cei mai tacuti si constanti prieteni; sunt cei mai accesibili si intelepti consilieri si cei mai rabdatori profesori” –  Charles W. Eliot

Fara a imi asuma veleitati de scriitor, povestioarele scrise de mine se doresc a fi o radiografie a vietii…multe dintre subiecte au la baza clipe si intamplari ce mi-au fost lectii de viata mie, oamenilor dragi sau cunoscutilor cu care mi-am intersectat pasii la un moment dat.

Bucurati-va sufletul! Lectura placuta!

Biblioteca cu carti digitale

viata
Pasind prin viata
nae
Nae
liber la viata
Liber la viata
Dragostea nu-i de mine...
scrisoare catre el
Scrisoare catre el...