Editorial
Editoriale

Altarul cel mai de preț – familia

Pe geamul rece, flori de gheață își desăvârșesc pictura în tușe albe, strălucitoare, perfecte. Din norii pufoși, delicații crainici ai iernii, se prind într-un vals domol și cad îmbrățișați, acoperind pământul cu o mantie scânteietoare.

În casă este cald și pace. Privesc către puștiul meu care, ascuns sub crengile ocrotitoare ale bradului, desface, cu multă râvnă, strălucitoarele cutii cu funde îmbujorate. Fiecare explozie de bucurie și fiecare steluță ce i se aprinde în ochi atunci când descoperă minunățiile primite în dar, îmi umplu sufletul cu o căldură binefăcătoare.

Și mi se face un dor nebun de familia copilăriei mele. Mama, tata, bunici, mătuși, unchi și veri, oameni cu suflete frumoase, oameni calzi și buni, oameni care astăzi sunt îngeri și mă privesc dintre stele. Din cutia cu amintiri scot, rând pe rând fotografii de odinioară, ușor îngălbenite, fotografii din care dragii mei îmi zâmbesc larg. Mă întorc în timp și îmi ajung doar câteva clipe să retrăiesc întâmplări care ne-au legat, cu bune, cu rele, cu dureri și bucurii, cu speranțe și dorințe. Trecem prin viață adunând astfel de povești de familie și fiecare dintre ele este o treaptă în devenirea noastră.

Familia este primul univers, primul zâmbet, prima îmbrățișare și prima mână întinsă atunci când pășești în lume. Familia este apoi locul în care, în vremuri de restriște, sufletul își caută alinare, acceptare, liniște și iubire.

Familia este acolo unde oameni dragi îți dăruiesc bunătate și dragoste pură, admirație și îngăduință, acolo unde visurile tale prind aripi pentru a deveni realitate.

Familia înseamnă cei din jurul tău care te iubesc și te acceptă necondiționat, chiar și atunci când greșești, care te ascultă fără să te judece, care te încurajează fără să te critice.

Legătura esențială într-o familie adevărată nu este cea de sânge, ci este iubirea. Familie îți sunt toți acei oameni cu inima deschisă care se “angajează” să te iubească și să te susțină, acei oameni care doresc să te vadă crescând și înflorind.

Pentru mine familie sunt acele persoane pe care pot să le sun oricând să le cer un sfat, pe umărul cărora pot să-mi odihnesc capul în vremuri grele, acele persoane cu care pot să mă bucur și care se bucură sincer de toate lucrurile bune care mi se întâmplă.

Familia nu ține cont de timp și spațiu, de apropiere sau depărtare. Familia este acolo unde sufletul tău este liniștit și împăcat.

Familia este locul unde am învățat să respect, să nu trădez, să nu mint, să cred în oameni, să acord șanse și să iubesc viața. Și astăzi, la rândul meu, încerc să las „moștenire” băiețelului meu aceleași valori și principii sănătoase de viață, pentru că, așa cum spunea Alex Haley – „Familia este legătura noastră cu trecutul și podul către viitorul nostru!”.  

***

Altarul cel mai de preț - editorial publicat în numărul 17 (decembrie) al Revistei Happy Business

Editorial publicat în numărul 17 (decembrie 2021) al Revistei Happy Business.