albastru clasic - culoarea anului 2020
Sa dam de veste

Albastru clasic – culoarea anului 2020

Albastrul clasic a fost aleasă culoarea „vedetă” a anului 2020, de către Institutul Pantone.
Albastru clasic o nuanță atemporală, elegantă prin simplitate, o culoare ce oferă liniște și pace sufletului, o culoare ce inspiră calm și încredere deopotrivă.
„Trăim într-o perioadă în care avem nevoie de încredere și credință. Acest tip de stabilitate și încredere este exprimat de Pantone 19-4052, albastru clasic, această nuanță puternică și demnă de încredere, pe care te poți baza întotdeauna. Acest albastru ce amintește de cerul fără margini al amurgului, ne încurajează să privim dincolo de ceea ce este evident, ne provoacă să gândim mai profund..” –  Leatrice Eiseman, director executiv Pantone Institut.
Într-un mediu global incert în care sentimentul de instabilitate a cuprins întreaga lume, albastrul aduce siguranță, încredere și conexiune între oameni.
Cu ce putem asorta albastrul clasic

 

albastru clasic combinatie alte culori

Cu pasteluri calde roz pal, peach rose, bleu foarte deschis, crem, liliac, gri opal, alb perlat, pentru un efect calmant, liniștitor, pentru o prezență discretă și rafinată.
Cu tonuri de portocaliu, galben radiant, miere, muștar, verde deschis, galben-verde, coral pentru strălucire și veselie.
Cu roșu cireașă, burgundy, vișiniu, pentru combinații unice și „declarații” vestimentare surprinzătoare.

 

Albastru clasic în moda

albastrul clasic in moda - culoarea anului 2020

 

Albastru clasic în machiaj

albatsrul clasic in machiaj - culoarea anului 2020

 

Albastru clasic în amenajări interioare

albastrul clasic in amenajari interioare - culoarea anului 2020

 

Liniștit și senin să îți fie anul ce vine, cu pace în suflet și cu bucurie în inimă!

 

 

Despre Institutul Pantone:
A fost fondat în anii 50. Începând cu anul 2000, la fiecare final de an, Institutul Pantone alege și anunță culoarea oficială a anului următor, culoare determinată în urma unui sondaj printre cei mai importanți designeri vestimentari și de amenajări interioare, precum și a producătorilor și comercianților, referitor la culorile pe care intenționează să le folosească în domeniul în care profesează. Culoarea aleasă are legătură cu ceea ce se întâmplă în cultura globală la un moment dat.

 

 

Sursa foto: https://ro.pinterest.com/ si https://www.pantone.com/